Gezondheidsproblemen

Als therapeute heb ik mij de laatste maanden vaak afgevraagd hoe het echt gesteld met de gezondheid van onze medeburgers.  Ik krijg de indruk dat er nooit eerder zoveel nadruk werd gelegd op gezondheid als het voorbije jaar.  Tijdschriften staan vol met artikels over detoxkuren en het belang van een rustige stress vrije omgeving.  Kookprogramma’s, Sonja Kimpen brood, overal vinden we hulp om gezond te zijn en te blijven.  Maar zijn we dat effectief ook?

 

Meest voorkomende aandoeningen

 

Het heeft alles te maken met balans

Ben jij iemand die signalen van zijn/haar lichaam serieus neemt? Of ga je eerder af op je gedachten? De hele dag door probeert je lichaam je te vertellen hoe het met hem gaat, en hoe je die situatie kunt verbeteren.

Hoeveel mensen ken jij die iedere dag opstaan met pijn in hun rug? Een duidelijk signaal van het lichaam dat maar al te vaak wordt genegeerd. Pijn is een signaal van een lichaam dat uit balans is, en er moet iets gebeuren om terug in balans te komen.

 

Wat kan ik voor je doen?

Je weet dat er wat aan de hand is en je wil er absoluut iets aan doen!  Super!  Maar … welke therapie of behandelwijze is nu degene die jij op dit moment in je leven nodig hebt?  

Is het inderdaad acupunctuur of eerder osteopathie?


Wellicht heb je op eigen initiatief, of advies van een kennis, al een aantal behandelwijzen uitgeprobeerd, vaak zonder echt resultaat.

Naast het behandelen van het ‘symptoom’ is het voor mij heel belangrijk om de diepte in te duiken en de onderliggende oorzaak van je ‘niet goed voelen’ te bepalen.   


Oorzaken kunnen onder andere zijn:
- constitutionele zwakte
- miasma’s (erfelijke belasting)
- virale of bacteriele belasting
- pesticiden of andere chemische of toxische belasting
- vitaminen of mineralen tekort
- enzym tekort
- wervelblokkades
- emotionele problemen

Deze oorzaken dienen opgespoord en altijd mee behandeld te worden.

 

FLOW test

De FLOW test is gebaseerd op het systeem van de 5 elementen zoals gebruikt binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Naast blokkaden blootleggen en geeft het ook inzicht in vroegtijdige herkenning van stoornissen in lichaam en geest. Immers, als een lichaam blokkade vrij is ‘stroomt’ het, alles in ons leven verloopt dan vlot, zo vlot dat we er in feite geen acht op slaan.


De FLOW test duidt ook aan welke behandeling het meest aangewezen is om op dit moment in uw leven, uw systeem te de-blokkeren. Door de enorme groei van de verschillende alternatieve geneeswijzen is het voor velen heel moeilijk, zo niet onmogelijk, te weten te komen welke methode de beste genezingskansen biedt voor een aandoening. Dus gedaan met tijd verliezen in je genezingsproces door ‘therapie’ shoppen en nodeloos geld uitgeven aan behandelingen die op dit moment in je leven, gewoon niet effectief of geschikt voor je zijn.


De testwijze binnen de FLOW test  is helder, gebruikt kinesiologie en is gebaseerd op het opsporen en wegnemen van de diverse (vaak chronische) belastingen, zodat het regulerend vermogen van het lichaam zich weer kan herstellen. De positieve gevolgen hiervan zijn ook na langere tijd merkbaar én meetbaar.


OPGELET: De FLOW test is GEEN diagnose test en kan op geen enkele wijze doktersadvies vervangen. Ik ben wettelijk niet bevoegd om een diagnose te stellen. Hiervoor dient u zich dan ook te richten tot uw huisarts of specialist voor u zich in bij mij aanmeldt.

De FLOW test is een sterke behandeling die heel diep op het systeem inwerkt en enorme vooruitgang in de behandeling teweeg kan brengen.

Voor het vastleggen van een afspraak dient u lid te zijn van Mannaz vzw.  Lid worden kan via deze link.

Klik hier om een afspraak te maken.

 

NIF

NIF is een unieke methode om onverwerkte incidenten, trauma's, fysieke klachten en emotionele problemen op een bijzondere snelle en plezierige manier aan te pakken en definitief op te lossen.  Dat komt doordat via NIF de echte oorzaak achter jouw klacht aanpakt wordt en niet alleen het symptoom.

Hiervoor zijn geen lange praatsessies nodig en de cliënt hoeft niet opnieuw de onverwerkte incidenten te beleven.

NIF is een holistische methode
ontwikkelt door Annick Lentacker en is gebaseerd op de vijf principes van de chinese geneeswijzen en de NEI methode van dr Roy Martina.

Voor het vastleggen van een afspraak dient u lid te zijn van Mannaz vzw.  Lid worden kan via deze link.
Klik hier om een afspraak te maken.